martes, 4 de mayo de 2010

Whisky on the rocks


L´Anna despertà d´un somni plàcid amb la veu de la mar xiuxiuejant a les seves orelles. Va dirigir-se a una plaça amagada entre carrerons estrets, obscurs , bruts ... Aquest era l´únic lloc on la llum es trobava còmode i s´atrevia a travessava les branques dels quatre arbres centenaris que creixien al llarg de la plaça. Al bell mig una estàtua neoclàssica deixava fluir l´aigua a través d´ella. A banda i banda apareixien edificis de tres plantes amb façanes de pedra desgastada pels anys, finestres estretes i opaques i balcons plens de blancs llençols i roba estesa. En acabar aquesta observació inicial l´Anna va descobrir asseguts en la terrassa d´un bar prenent-se un parell de Valentine's amb gel a Kafka i un escarabat vestit de comercial. Quan es va asseure al seu costat va escoltar l´animada conversa que mantenien.

-Kafka necessito tornar a sentir-me una persona acceptada dintre de la societat, vull seguir sent explotat pel meu cap, seguir el guió ja escrit de la meva vida, vull ser un més.

-Mira Gregor, si t´has transformat és per demostrar quant equivocat estàs en els teus pensaments. La societat és una màquina tallapapers que no fa distincions si no segueixes els seus veredictes. Tota la gent que has pogut ajudar quan tu necessites de la seva ajuda procuren evitarte. Has de ser fort i resistir la teva solitud. En definitiva la teva mutació significa llibertat.

-Prefereixo la comoditat del ser acceptat per la societat a una habitació tancada, on tan sols puc mirar per una finestra bruta i amagar-me sota un sofà, i a rebre l´impacte d´una poma a l´esquena. D´aixo tu en dius llibertat?

-En aquesta habitació és on realment has descobert l´essència de la societat que tant estimes, dels teus familiars i coneguts. I el més important, has donat el pas més gran que hi ha cap a l´eternitat i la llibertat absoluta, el de deixar-te endur per la mort. Així doncs conclou la teva vida per segona vegada.

-Vull viure!

Després , a pesar seu , el seu cap s´enfonsà per complet i el seu musell va despendre dèbilment el seu darrer alè.


L´Anna seguia buscant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario